Hoppa till innehåll

Balkong & uteplats

Så länge du bor i en lägenhet ansvarar du för att hålla din balkong och uteplats ren och snygg. Samla inte saker på din balkong eller uteplats det kan bli en brandrisk eller dra till sig ohyra.

Balkong

  • Använd inte balkongen till att piska och skaka mattor
  • Använd el-grill om du vill grilla på balkongen. Gasol eller kolgrill är ej tillåtet att använda på balkonger.
  • Blomlådor ska placeras på insidan av balkongräcket av säkerhetsskäl och tänk på att vattna så att det inte hamnar på grannens balkong.
  • Tänk på att många grannar störs av rök, även från balkongen.
  • Mata inte fåglar från balkongen eftersom spilld mat kan locka till sig råttor, möss och fiskmåsar.
  • Ska du sätta upp en parabolantenn får den endast placeras inne på balkongen, alltså inte på husfasad eller balkongräcke då den kan riskera att ramla ner och skada någon nedanför eller förstöra fasaden.

Uteplats

Har du en lägenhet med uteplats är det viktigt att den sköts, både för din och andras trivsel. Du är ansvarig för gräsklippning, rabattskötsel och klippning av häckar. Ska du grilla är det tillåtet om du har en egen uteplats, men då måste du placera grillen så långt ifrån huskroppen så att oset inte stör dina grannar.

Pooler och studsmattor

Studsmatta och badpool är ok på din egen uteplats, under förutsättningen att du följer alla nödvändiga säkerhetsåtgärder med skyddsnät, poolskydd och annat. Vi har också en begränsning för poolens storlek på max 500 liter. Anledningen är att läckage på större pooler kan medföra vattenskador på fastigheten, samt att vattenåtgången blir stor.