Välkommen till vårt nya system – Dina köpoäng finns kvar!

Läs mer här
Logga in

Uppsägning

Uppsägningstiden är tre kalendermånader och en uppsägning kan inte ångras. En skriftlig uppsägning ska vara poststämplad eller inlämnad till vårt kundcenter senast den sista i månaden för att kommande månad ska räknas som den första uppsägningsmånaden. Signerar du uppsägningen via BankID så gäller samma sak – oss tillhanda senast den sista dagen i månaden.

Uppsägningstid – så fungerar det

Här kommer ett exempel på hur uppsägningstiden fungerar.

Uppsägning: sker före sista januari
Uppsägningsmånad 1: Februari
Uppsägningsmånad 2: Mars
Uppsägningsmånad 3: April
Kontraktet upphör: 30 april

Det spelar alltså ingen roll om du säger upp ditt kontrakt den 3:e eller 31 januari – ditt kontrakt upphör 30 april i båda fallen. Garage och p-plats har också tre kalendermånaders uppsägningstid. Dessa kan du dock säga upp digitalt här på Mina sidor.

Under uppsägningstiden

Din lägenhet besiktas inom fem dagar efter att uppsägningen kommit oss tillhanda. Detta kallas förbesiktning och innebär att vår områdessamordnare går igenom lägenheten, så att vi blir medvetna om eventuella skador eller underhållsbehov som uppstått medan du bott i lägenheten. Är du inte själv med under besiktningen ger samordnaren dig besked om resultatet. Du visar själv din lägenhet för bostadssökande under uppsägningstiden. Därför är det viktigt att du lämnar ett korrekt telefonnummer som vi kan lämna till en eventuell ny hyresgäst.

Undantag

Vid dödsfall samt flytt till särskilt boende är uppsägningstiden innevarande månad + en månad. Byter du lägenhet inom Hallstahem är uppsägningstiden innevarande månad + två månader.

Så här säger du upp kontraktet

Du kan säga upp ditt kontrakt digitalt, med hjälp av BankID. Hör i så fall av dig till oss så hjälper vi dig. Önskar du fylla i en uppsägning för hand och lämna in den, så finns här blankett för uppsägning.

Händer på ett tangentbord på laptop
Kvinna och man håller på att packa flyttkartonger

Flytta in

Vid inflyttning så har du tillgång till lägenheten från kl. 13 den dag som anges i kontraktet.

Läs mer
Dörrlås på nära håll med nycklar i dörren

Uppsägning

Uppsägningstiden är tre kalendermånader och en uppsägning kan inte ångras.

Läs mer
Man ser fundersam ut och kollar upp i taket

Vanliga frågor och svar

Sök svar på en vanlig fråga, ställ en egen fråga eller kom med förslag på hur vi kan bli en hyresvärd i världsklass.Vi svarar på alla frågor inom 24 timmar på vardagar.

Vanliga frågor

Undrar du något om att bo hos oss? Hör av dig!

Tveka inte att kontakta oss, vi svarar gärna på dina frågor.

Kontakta oss
Kvinna som håller om en hund sittandes i en fåtölj