Välkommen till vårt nya system – Dina köpoäng finns kvar!

Läs mer här
Logga in

Flytta in

Inflyttningsdagen

Vid inflyttning så har du tillgång till lägenheten från kl. 13 den dag som anges i kontraktet. Om den första kontraktsdagen infaller på en lördag eller helgdag så gäller kontraktet från kl. 13 första vardagen i månaden. Börja inflyttningen med att gå igenom lägenheten noga och skriv upp eventuella anmärkningar. Jämför dessa med besiktningsprotokollet, som du får via mejl eller post inom en vecka efter inflytt. Meddela din områdessamordnare inom 10 dagar om du upptäcker något som inte överensstämmer med protokollet. Har vi lovat en åtgärd, t ex målning, i din lägenhet påbörjas den inom tre månader efter att du flyttat in.

Elavtal

Kom ihåg att anmäla inflytten till Mälarenergi på telefon 021-39 50 50. Gör det helst en månad före du flyttar in.

Flyttanmälan och adressändring

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk Adressändring.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret på ditt kontrakt under rubriken ”Lgh nr”.

Hemförsäkring

Du måste ha en gällande hemförsäkring när du bor hos oss. Från 1 maj 2019 samarbetar Hallstahem inte längre med något försäkringsbolag, utan du ansvarar själv för att skriva ett avtal om hemförsäkring med valfritt försäkringsbolag. Läs mer om hemförsäkring här.

Parkering vid urlastning

För att kunna parkera utanför porten under flytten använder du det parkeringstillstånd du fick när du hämtade nycklarna. Nyckel till lägenheten passar till eventuell trafikbom på området.

Hus som sitter i en flyttkartong
Kvinna och man håller på att packa flyttkartonger

Flytta in

Vid inflyttning så har du tillgång till lägenheten från kl. 13 den dag som anges i kontraktet.

Läs mer
Dörrlås på nära håll med nycklar i dörren

Uppsägning

Uppsägningstiden är tre kalendermånader och en uppsägning kan inte ångras.

Läs mer
Man ser fundersam ut och kollar upp i taket

Vanliga frågor och svar

Sök svar på en vanlig fråga, ställ en egen fråga eller kom med förslag på hur vi kan bli en hyresvärd i världsklass.Vi svarar på alla frågor inom 24 timmar på vardagar.

Vanliga frågor

Undrar du något om att bo hos oss? Hör av dig!

Tveka inte att kontakta oss, vi svarar gärna på dina frågor.

Kontakta oss
Kvinna som håller om en hund sittandes i en fåtölj