Välkommen till vårt nya system – Dina köpoäng finns kvar!

Läs mer här
Logga in

Bilplatser & garage

På de bilplatser som hör till våra bostäder får du bara parkera personbilar som är i körbart skick, oavsett om du hyr din plats eller inte, och den är endast avsedd för personbilar.

Separat kö för bilplatser

Bilplats söker du genom att registrera dig i vår kö för bilplatser. Det gör du på Mina sidor. Under ”Mina önskemål och prenumerationer” aktiverar du din köplats. När du väl registrerat dig börjar du samla ködagar. Vi fördelar till den sökande med flest ködagar och hen kan skriva kontrakt direkt via digital kontraktskrivning. Det är bara hyresgäster hos Hallstahem som kan söka bilplats hos oss. Du kan bara ha ett kontrakt på garage per bostad, samt två kontrakt på p-plats.

Regler för bilplatser

Du får inte utföra reparations- och underhållsarbeten på din bilplats som är störande eller medför intrång på någon annans bilplats eller på utrymmen som ägs av Hallstahem. Om inget annat angivits i kontraktet ansvarar du själv för renhållning, snöröjning och sandning av din bilplats, medan vi ansvarar för infartsvägen till bilplatsen. Har du garage ska det användas till förvaring av din bil, inte som förråd.

Felparkering

För allas trygghet är våra gårdar och gångbanor bilfria. Vårt bevakningsföretag Securitas ser till att inga felparkeringar sker. Följ därför alltid skyltarna som visar gällande regler så slipper du onödiga parkeringsböter. Tillfällig i- och urlastning vid flytt är tillåtet, men du behöver då ett parkeringstillstånd som finns att hämta på vårt Kundcenter. Läs om Securitas rutiner vid felparkering här.

Motorvärmarstyrning via app eller webb

På flera av våra områden har vi motorvärmare som styrs via en app till mobilen, eller via webben. Här kan du läsa en instruktion om hur dessa fungerar.

Elbilsladdning

Nu erbjuder vi laddstolpar till både hyresgäster, besökare och övriga boende i Hallstahammar och Kolbäck.
Laddstolpar finns på följande adresser:
Parkgatan 8 och Trädgårdsgatan 10 i Hallstahammar
Hallstavägen 13 i Kolbäck, kommer inom kort
För att ladda din bil behöver du börja med att installera appen EFUEL Charge och följ sedan instruktionen på stolpen. Laddstolparna är tillgängliga dygnet runt, platserna är endast till för bilar som laddas.

Kvinna och man håller på att packa flyttkartonger

Flytta in

Vid inflyttning så har du tillgång till lägenheten från kl. 13 den dag som anges i kontraktet.

Läs mer
Dörrlås på nära håll med nycklar i dörren

Uppsägning

Uppsägningstiden är tre kalendermånader och en uppsägning kan inte ångras.

Läs mer
Man ser fundersam ut och kollar upp i taket

Vanliga frågor och svar

Sök svar på en vanlig fråga, ställ en egen fråga eller kom med förslag på hur vi kan bli en hyresvärd i världsklass.Vi svarar på alla frågor inom 24 timmar på vardagar.

Vanliga frågor

Undrar du något om att bo hos oss? Hör av dig!

Tveka inte att kontakta oss, vi svarar gärna på dina frågor.

Kontakta oss
Kvinna som håller om en hund sittandes i en fåtölj