Välkommen till vårt nya system – Dina köpoäng finns kvar!

Läs mer här
Logga in

Hemförsäkring

När du bor hos oss måste du ha en hemförsäkring. Du ansvarar själv för att teckna en i samband med att kontraktet börjar gälla. Hemförsäkringen ska vara aktiv under hela kontraktstiden.

Varför hemförsäkring?

Hemförsäkringen skyddar bland annat egendom mot brand, vattenskada, skador på hushållsmaskiner eller installationer och stöld. Till exempel om du själv varit oaktsam och orsakat en brand, så kan du bli betalningsskyldig personligen om du inte har en giltig hemförsäkring. Och det kan bli mycket dyrt, inte sällan hundratusentals kronor.

I de flesta hemförsäkringar ingår också ansvarsförsäkring, skydd vid överfall, reseskydd och rättsskydd. Familjemedlemmar som är folkbokförda på samma adress omfattas vanligen av samma hemförsäkring, dock omfattas normalt inte inneboende. Hemförsäkringen ger ett brett ekonomiskt skydd när du hyr din bostad. Du behöver en hemförsäkring även om du bara har en tillfällig bostad eller om du tror att dina saker inte har så högt värde.

Vilken hemförsäkring ska jag välja?

De flesta hemförsäkringar erbjuder liknande skydd. Vilket bolag du ska välja är något vi på Hallstahem inte får vägleda dig i. Det finns många bra hemförsäkringar därute. Vanligen brukar det vara lönsamt att samla sina försäkringar, så har du övriga försäkringar hos ett bolag så kan det vara bra att lägga även hemförsäkringen där. Ett tips är att jämföra tre olika hemförsäkringars innehåll och pris och bestäm dig därefter. Oftast kan du välja att betala månadsvis om du vill.

Kvinna och man håller på att packa flyttkartonger

Flytta in

Vid inflyttning så har du tillgång till lägenheten från kl. 13 den dag som anges i kontraktet.

Läs mer
Dörrlås på nära håll med nycklar i dörren

Uppsägning

Uppsägningstiden är tre kalendermånader och en uppsägning kan inte ångras.

Läs mer
Man ser fundersam ut och kollar upp i taket

Vanliga frågor och svar

Sök svar på en vanlig fråga, ställ en egen fråga eller kom med förslag på hur vi kan bli en hyresvärd i världsklass.Vi svarar på alla frågor inom 24 timmar på vardagar.

Vanliga frågor

Undrar du något om att bo hos oss? Hör av dig!

Tveka inte att kontakta oss, vi svarar gärna på dina frågor.

Kontakta oss
Kvinna som håller om en hund sittandes i en fåtölj