Hoppa till innehåll

Flytta ut

Nycklarna lämnar du på kundcenter senast kl 12 på avflyttningsdagen. Om du inte kan lämna dina nycklar själv kan du låta någon annan göra det, men det är ditt ansvar att se till att alla nycklar kommer in i tid. Du kan även lämna nycklar i vår brevlåda. Då är det viktigt att du skriver ditt namn och lägenhetsnummer på kuvertet. Saknas någon nyckel debiteras 1 500 kr för låsbyte.

Lägenhetsbyte

Om du redan bor hos oss och vill byta lägenhet inom vårt bestånd är uppsägningstiden innevarande månad + två månader. Eventuella skador på nuvarande lägenhet ska betalas innan nytt kontrakt tecknas.

Flyttstädning

Din lägenhet  och ditt förråd måste alltid städas innan du flyttar ut. Förberedande städning kan du med fördel göra i god tid innan du ska flytta, till exempel tömma och städa ur garderober, skåp, balkong, samt putsa fönster. Lägenheter som inte uppfyller våra krav på städningen debiteras kostnad för städfirma. Boka själv en städfirma om du inte har tid att städa, det blir billigare. Här kan du läsa en checklista på vad du behöver tänka på när du flyttstädar.

Parkering vid inlastning

För att kunna parkera utanför porten under flytten behöver att du ett parkeringstillstånd. Det finns att hämta på vårt kundcenter. Din lägenhetsnyckel passar till eventuell trafikbom på området.

Säga upp abbonemang

Det är viktigt att du att säger upp de abonnemang som är kopplade till din lägenhet.
El  – Mälarenergi, 021-39 50 50, senast en månad innan avflytt. Abonnemanget ska gälla tom sista kontraktsdagen.
TV internet – Telenor, 020-222 222.
TV – Boxer, 0771-21 10 00.
TV – Kalejdo, 0771-191700.
Fibra Stadsnät – kontakta den operatör du valt

Flyttanmälan och adressändring

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag.  Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret på ditt kontrakt under rubriken ”Lgh nr”.

Säga upp abbonemang

  • Telefon
  • Adress (minst fem dagar innan flytt, beställ eftersändning så får du posten till den nya adressen)
  • Hemförsäkring
  • Kabel-tv
  • Tidningar