Så här söker du lägenhet

STEG 1 – Registrera dig som sökande i vår bostadskö

Du börjar med att fylla i en ansökan och dina uppgifter registreras i vårt system. Kan du inte registrera dig som sökande kanske du tidigare har varit registrerad eller haft ett avtal med oss. Prova då att logga in istället. Lösenordet är ditt personnummer. För att inte falla ur vår kö måste du som sökande vara aktiv och kontakta Hallstahem eller logga in under ”Mina Sidor” på vår hemsida inom ett år, annars faller du ur kön.

STEG 2 – Hitta den lägenhet som passar dig

Alla våra uppsagda lägenheter publiceras kontinuerligt på vår hemsida och publiceringstiden är ca sju dagar. Tittar du en gång i veckan är du säker på att du inte missar någon lägenhet du är intresserad av.

För dig som har en e-post och har klara önskemål om vad du vill söka eller var du vill bo kan vår prenumerationstjänst vara till stor hjälp. Du får då ett mail när vi publicerar en lägenhet som överrensstämmer med dina önskemål. Om lägenheten i mailet är intressant måste du logga in på ”Mina Sidor” och göra en intresseanmälan. Prenumerationstjänsten aktiverar du under ”Mina sidor” och ”Mina önskemål/pren”.

STEG 3 – Intresseanmälning

För att anmäla intresse på en lägenhet loggar du in på ”Mina sidor”. Klicka sedan på Lediga lägenheter och sök upp den lägenhet du är intresserad av. Tryck på ”Visa” för att se mer information om lägenheten och gör din intresseanmälning där.

Du kan ha två stycken aktuella intresseanmälningar åt gången. Får du svar att lägenheten har gått till en annan sökande kan du göra en intresseanmälan på en ny lägenhet.

Tänk på att bara intresseanmäla de lägenheter som du vill bo i. Tackar du nej till fyra erbjudanden blir du spärrad i sex månader.

STEG 4 – Erbjudande

Efter publiceringstidens slut börjar vi arbeta med uthyrningen. Vi skickar ett erbjudande till den kund som intresseanmält sig på lägenheten och har flest ködagar och är godkänd hos oss. Ködagarna börjar räknas från den dag du registrerar dig som sökande.

Erbjudandet skickas med e-post alternativt med brev om e-postadress saknas. Erbjudandet läggs samtidigt ut under ”Mina intresseanmälningar”. På ”Mina sidor” kan du följa hela uthyrningsprocessen för de lägenheter du anmält intresse på. Du kan ha två aktuella intresseanmälningar samtidigt.

STEG 5 – Visning av lägenheten

När man har fått ett erbjudande bör man gå och se lägenheten. I erbjudandet finns information om vem man ska kontakta för visning. Där finns även information om hur lång tid man har på sig innan man måste lämna svar på lägenheten.

STEG 6 – Kontraktsskrivning

Du tackar ja till erbjuden lägenhet på ”Mina sidor” och kontaktar därefter vår uthyrning för kontraktsskrivning.