Hoppa till innehåll

Elbilpoolen avvecklas

Move About och Hallstahem har tagit ett beslut om att avveckla Hallstahems elbilspool. Sista dagen som bilen kan bokas är 30 september 2022.

Du som är medlem kan efter detta datum fortfarande boka bil på Move Abouts bilpooler på andra orter i Sverige, om du vill. Medlemskapet är då gratis, oavsett om du är hyresgäst eller inte. Önskar du säga upp ditt medlemskap, ta kontakt med Move About via mejl info@moveabout.se, alt via tel 031-7992804.

Varför avveckling?

Tyvärr har användandet av bilpoolen varit kontinuerligt lågt sedan starten 2019 och pandemin har förstås troligen varit bidragande till det. Försök har gjorts att värva fler medlemmar och därmed få upp frekvensen på bokningarna, men utan att tillräckligt höga nivåer har uppnåtts.
– Vi har verkligen trott att intresset för elbilspoolen skulle växa under dessa tre åren, men tyvärr är engagemanget fortfarande för svalt för att det ska vara motiverat att ha den kvar, säger Lina Andersson, kommunikationschef på Hallstahem. Vi tror dock att delningsekonomi är framtiden och hoppas att tiden kommer när Hallstahammarborna är redo att ta steget, säger hon.