Till nyhetsarkivet

Vi bygger elva nya lägenheter i centrum

Nu har byggstarten gått för elva nya, attraktiva lägenheter i Hallstahammars centrum. Lägenheterna byggs i två separata huskroppar i fastigheten Växeln 4 – åtta på Nämndemansgatan 1 och tre på Parkgatan 2. 

Under 2018 skapades sju nya centrala lägenheter på Parkgatan 4 som en del i vårt program för ombyggnation av lokaler till bostäder. Nu är det dags för nästa omgång ombyggnadsprojekt – bara ett stenkast därifrån. Lägenheterna välkomnas då efterfrågan på bostäder, i synnerhet centralt, ökar. Hallstahems kö växer stadigt och hade vid årsskiftet över 6400 registrerade sökanden.

Att bygga om lokaler till lägenheter är ett effektivt och snabbt sätt att få fram fler lägenheter till rimliga hyror och möta den växande efterfrågan i kommunen. Eftersom förra projektet blev så lyckat är vi glada att återigen få samarbeta med Trollebo Bygg, som vunnit upphandlingen på Nämndemansgatans åtta lägenheter. De övriga tre lägenheterna på Parkgatan bygger vi tillsammans med TGA Bygg. Samtliga bostäder är planeffektiva och har hög tillgänglighet i ett attraktivt läge – det optimala boendet för den som vill bo som första hyresgäst i en helt ny lägenhet nära service och kommunikationer.

Storlekarna på lägenheterna varierar. Det blir en 1:a på 39 kvm, tre tvåor på 52-68 kvm samt sju treor på 76-86 kvm. Lägenheterna får nyproduktionsstandard med kakel och klinker samt tvättmaskin och torktumlare i badrum, parkett i alla rum, diskmaskin i köket och balkong eller uteplats. Lägenhetsdörrarna är säkerhetsklassade och alla lägenheter utom en får tillgång till hiss. Hyresnivån på lägenheterna på Parkgatan är satt till 1480-1578 kr/kvm, medan hyrorna på Nämndemansgatan ännu inte är förhandlade med Hyresgästföreningen.

De första tre lägenheterna på Parkgatan har legat ute för uthyrning på vår webb fram till 12 februari, och inflyttning för dem är 1 juni. För lägenheterna på Nämndemansgatan sker uthyrningen till hösten med inflytt 1 december.

Andra ombyggnadsprojekt på gång inom Hallstahem:
– Hästhovsvägen 1. Tre lägenheter på 2 rum och kök är under projektering. Preliminär inflyttning i slutet av 2019.

 

Ritning på Nämndemansgatan.