Hoppa till innehåll

Partnerskap med Junos kamp

Under mars stöttar Hallstahem Junos Kamp, Hallstahammarföreningen som hjälper Västmanländska sjuka barn och deras familjer.

När familjen Zeecks barn Juno var 2,5 år gammal drabbades hon av svår cancer. Hon fick under flera år genomgå tuffa behandlingar vilket satte alla i familjen under hård press och det var svårt att få tillvaron att fungera normalt. Ur den här upplevelsen växte en idé fram om att kunna stötta andra familjer vars barn drabbas av svåra sjukdomstillstånd eller diagnoser. 2018 startade därför föräldrarna Susanne och Gunnar föreningen Junos kamp, för familjer lokalt här i Västmanland.

– Vi började i mindre skala med att fokusera på matkassar till familjer som vi kom i kontakt med via sjukhuset. Sen har vi utökat till att erbjuda hemstädning och nu även en lägenhet nära sjukhuset som kan nyttjas av familjer som behöver det. Västmanland är ju stort och sjukhuset kan inte erbjuda övernattningsmöjligheter till fler än en anhörig till barnet, berättar Susanne.

Hallstahem är partner med Junos kamp och bidrar med hyran till denna lägenhet under mars månad, som ett sätt att stötta föreningens arbete. Junos kamp har sedan starten hjälpt över 40 familjer med olika insatser. Många får hjälp med mat och städ under minst två månaders tid och flera får fortsatta punktinsatser för särskilda behov. Men grundtanken är att kunna vara med och stötta den första svåra tiden när livet omkullkastas och är kaos.

– Målet nu är att kunna växa mer. Behovet är stort och det finns en stor vilja hos företag och privat-
personer att engagera sig i detta. Utmaningen är att få ihop det, vi gör ju detta helt ideellt och vid sidan av arbetsliv och familjelivet med nio barn i olika åldrar, säger Gunnar.

Det man kan göra just nu för att stötta föreningen är att följa Junos kamp på Instagram och Facebook för att hålla lite koll på när de efterfrågar hjälp med något särskilt. Man kan också köpa nallar, armband och mössor på junoskamp.se och tipsa sin arbetsgivare om att bidra med pengar till verksamheten.

Gunnar, Susanne och Juno Zeeck.

Här kan du läsa om Hallstahem övriga partnerskap för 2022, samt hur du som förening ska göra om du vill bli partner.