Till nyhetsarkivet

Hallstahem redovisar ett starkt bokslut

Hallstahems bokslut för 2020 är klart och levererar ett starkt resultat. Omsättningen ökade under året från 171 till 178 Mkr och årets vinst uppgår till 12 Mkr.

Vinsten om 12 Mkr är en ökning med nästan 80 % jämfört med 2019. Investeringarna uppgår till 81 Mkr och omfattar bland annat nyproduktion, ombyggnationer, stambyten och fönsterbyten. Under den senaste treårsperioden uppgår investeringarna till över 210 Mkr.

̶  Att vi kan redovisa ett så här starkt bokslut under ett år med pandemi känns väldigt bra. Det starka resultatet innefattar dessutom extra underhållsåtgärder utöver budget om 4 Mkr vilket har varit välkommet, säger Ulf Magnusson, vd på Hallstahem. Våra hyresgäster har visat ett stort tålamod när vi under långa perioder enbart åtgärdat akuta felanmälningar. Det har också varit utmanande för våra medarbetare, som på ett fantastiskt sätt ställt om sina rutiner och samarbetat över gränserna för att fortsätta leverera bra kundservice.

Hela bolagets vinst återinvesteras i företaget i form av ännu mer underhåll, investeringar och satsningar på trygghetsskapande åtgärder i bostadsområdena. Hallstahem är kommunens största bostadsbolag och fastighetsägare, och det är avgörande för kommunens välmående att bolaget står starkt och tryggt inför framtiden.

Fyra plus med 2020 för Hallstahem

  • Byggstartar nyproduktion av 37 lägenheter i Kolbäck
  • Ökar med över 3 %-enheter i kundenkät när det gäller kundservice
  • Firar 75 år tillsammans med hyresgästerna
  • Redovisar ett mycket starkt resultat