Till nyhetsarkivet

Hallstahem blir huvudpartner med Schysst Framtid

Projektet Schysst Framtid har varit verksamt i Västerås sedan hösten 2014 där Västerås SK i första hand besökt sjätteklassare i Västerås och informerat om droger, mobbning och rasism. Nu tas nästa steg när Schysst Framtid etablerar i Hallstahammar, med Hallstahem som huvudpartner.

– Det är väldigt roligt att projektet är så pass viktigt och uppskattat att vi nu kan ta steget utanför Västerås kommun. Det känns som en naturlig del i projektet. Vi ser väldigt mycket fram emot samarbetet med Hallstahammar, Hallstahem och föreningar på orten, säger projektledare Stefan ”Lillis” Jonsson.

Avtalet är skrivet på 2+1 år. Första besöket i skolor i Hallstahammar sker redan på onsdag när Schysst Framtid träffar sjätteklassare på Nibbleskolan.
– Jag är stolt över att Hallstahem kan gå in som huvudpartner för Schysst Framtid i Hallstahammar. Projektet Schysst Framtid innehåller många delar som ligger exakt i linje med vårt sociala ansvar och engagemang, vilket i sig är en del av vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag i kommunen, säger Ulf Magnusson, VD för Hallstahem.

Anna Landehag, områdeschef för grundskolan i Hallstahammars kommun, är mycket positiv till projektet och ser det som ett viktigt verktyg för att aktivt minska utanförskap, rasism, mobbning och användande av alkohol, tobak och droger hos barn och ungdomar.

– Det här är ett mycket bra initiativ och ett komplement till ett av skolans huvuduppdrag. Skolan ska bidra till att utveckla elevernas känsla för samhörighet, solidaritet och ansvar för varandra, och aktivt motverka diskriminering och kränkande behandling. Genom projektet Schysst framtid och positiva förebilder som föreläser om våld, drogmissbruk, mobbning, vandalism och rasism hoppas vi att eleverna blir engagerade och vågar och vill ta ställning, säger hon.

Frågor besvaras av:
Stefan ”Lillis” Jonsson, projektledare Schysst Framtid, 073-342 88 69
Ulf Magnusson, VD Hallstahem, 072-207 88 88
Lina Andersson, Marknad- och kommunikationschef Hallstahem, 070-712 26 87