Till nyhetsarkivet

Byggstart för sju nya lägenheter i centrum

Nu går byggstarten för sju nya, attraktiva lägenheter på Parkgatan 4 i Hallstahammars centrum.

Det blir sju nya lägenheter i attraktivt centrumläge – ett välkommet tillskott då efterfrågan på bostäder i kommunen bara ökar. Att vår kö har växt med 800 sökande på ett år – från 5500 personer förra sommaren till snart 6300 idag, är ett tydligt tecken på det. Vi planerar nu att bygga om flera lokaler till ca 20 nya lägenheter – och först på tur är Parkgatan 4 med fyra tvåor och en trea på våning 1, samt två tvåor på våning 2. Trean är 63 m², och tvåorna är i storlek 45-56 m². Hyresnivån för en tvåa på 55 m² med balkong ligger på 6 549 kr/månad. Samtliga lägenheter är klara för inflyttning den 1 oktober i år.

­̶  Att bygga om lokaler till lägenheter är ett bra sätt att få fram fler lägenheter till rimliga hyror, säger Håkan Jansson, projektchef på Hallstahem. Jag är mycket nöjd med hur planen för Parkgatan 4 ser ut. Det är fina lägenheter med hög tillgänglighet i ett attraktivt läge mitt i centrum. Det perfekta boendet för den som tröttnat på villan och vill leva bekvämt med nyproduktionsstandard nära service och kommunikationer, säger han.

Torbjörn Nordström är ägare och projektledare för Trollebo Bygg, som är totalentreprenör för Parkgatan 4. Han ser fram emot uppdraget.

̶  Det blir öppna och ljusa lägenheter med det lilla extra. Kakel och klinker i badrum, samt plats för tvättmaskin och torktumlare, parkett i alla rum och tillgång till hiss. Jag är glad att jag som lokal aktör i Hallsta har fått förtroendet. Med 40 år i byggbranschen har vi med oss en gedigen erfarenhet med många lokala samarbetspartners, vilket också gynnar kommunen. Sen känns det förstås extra kul att vara med och bidra till fler lägenheter i Hallsta. Det behövs, säger Torbjörn Nordström.

Uthyrningen av lägenheterna på Parkgatan 4 drar igång inom kort. Samtliga går då att söka på Hallstahems webbplats.

Andra ombyggnadsprojekt på gång inom Hallstahem:
– Nämndemansgatan 1 (tidigare Restaurang La Torre). 8 lägenheter i den äldre delen av byggnaden med öppna, spännande planlösningar. Inflyttning 2019.
– Hästhovsvägen 1. 3 lägenheter på 2 rum och kök är under projektering. Inflyttning 2019.
– Parkgatan 2, 2 lägenheter är under projektering. Inflyttning 2019.