Uppsägning av ditt hyreskontrakt

Uppsägningstiden är tre kalendermånader och en uppsägning kan inte ångras. En skriftlig uppsägning ska vara poststämplad eller inlämnad till vårt kundcenter senast den sista i månaden för att kommande månad ska räknas som den första uppsägningsmånaden. 

Uppsägningstid – så fungerar det
Här kommer ett exempel på hur uppsägningstiden fungerar.
Uppsägning: sker före sista januari
Uppsägningsmånad 1: Februari
Uppsägningsmånad 2: Mars
Uppsägningsmånad 3: April
Kontraktet upphör: 30 april

Det spelar alltså ingen roll om du säger upp ditt kontrakt den 3:e eller 31 januari – ditt kontrakt upphör 30 april i båda fallen. Garage och p-plats har också tre kalendermånaders uppsägningstid. Dessa kan du dock säga upp digitalt här på Mina sidor.


Under uppsägningstiden

Din lägenhet förbesiktigas inom fem dagar efter att uppsägningen kommit oss tillhanda. Förbesiktningen innebär att vår områdessamordnare kommer och tillsammans med dig går igenom lägenheten, så att vi blir medvetna om eventuella skador eller underhållsbehov som uppstått medan du bott i lägenheten. Du visar själv din lägenhet för bostadssökande under uppsägningstiden. Därför är det viktigt att du lämnar ett korrekt telefonnummer som vi kan lämna till en eventuell ny hyresgäst.


Undantag

Vid dödsfall samt flytt till särskilt boende är uppsägningstiden en månad. Detsamma gäller om du byter lägenhet inom Hallstahem.


Uppsägningsblankett
Blankett för uppsägning av din lägenhet hittar du här.