Bredband, TV och telefoni

I Hallstahems lägenheter har du tillgång till internet, TV och telefoni genom kabeltvnätet, stadsnätuttaget och det traditionella telefonuttaget.

Kabeltvnät

De flesta av våra fastigheter i Hallstahammar och Kolbäck är anslutna till Telenors kabeltv-nät. I hyran ingår ett grundutbud på sex kanaler, därutöver kan du beställa tilläggskanaler via Telenor. Undantag är lägenheterna i Strömsholm samt adresserna Prästgårdsgatan 9,11 o 13, Vallmogatan och Eldsbodavägen.

Grundutbud

SVT1
SVT2
TV4
TV6
SVT24
SVTB Barnkanalen/ Kunskapskanalen
Västmanlands television – digital kanalplats 300 (ej Strömsholm)
För beställning och felanmälan ring eller besök leverantörens hemsida

Hallstahammar och Kolbäck

Telenor: 020-222 222 – telenor.se

Strömsholm

Grundutbudet på fem kanaler har du via Satcom. Du beställer tilläggskanaler genom Boxer.
Felanmälan grundutbudet: Satcom 0220-345 50 eller epost: info@satcom.se
Vid beställning av fler kanaler: Boxer: 0771-21 10 00 – boxer.se

Prästgårdsgatan 9,11 och 13 samt Vallmogatan och Eldsbodavägen  – Hallstahammar

På dessa adresser har man TV genom Fibras stadsnät. Det ingår en tvbox och ett abonnemang med grundutbudet från Serverado. Vill man ha fler kanaler på denna box måste man beställa från Serverados utbud av tv-tjänsteleverantörer. Serverado: 08-5000 5777 – serverado.se
Behöver ni hjälp att koppla in Tv:n kan man köpa tjänsten av Jowork telefon: 021-175 169 07, epost: info@jowork.se


Bredband – Stadsnät

Genom Fibra Stadsnät har våra hyresgäster tillgång till den senaste tekniken inom kommunikation. Stadsnät är ett öppet nät där du bestämmer vem som ska leverera tjänsten. Det innebär att du kan skaffa internet, TV, telefoni och en rad andra tjänster ur ett och samma uttag. På Fibras hemsida fibra.se hittar du information om alla tjänster och leverantörer. När du beställer måste du ha ditt uttagsnummer på stadsnätuttaget i din bostad. Vill du beställa innan inflytt finns uttagsnumret på ditt hyreskontrakt? Eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Hallstahems nät kan garantera en uppkoppling på max 100 Mbit.

Har du redan flyttat in så kan du pröva följande:
Koppla en nätverkskabel mellan din dator och uttaget.
Öppna webbläsaren i din dator.
Följ guiden på skärmen och ditt internet är aktiverat.

Extrautrustning: Användarnod
Vill du använda fler tjänster, exempelvis både tv och internet via stadsnätet behöver du ha en användarnod eller en tjänstefördelare. Användarnoden eller tjänstefördelaren kopplas in i stadsnätsuttaget och sedan kopplas utrustningen till användarnoden/tjänstefördelaren.

En användarnod kan köpas hos Fibra och hämtas på Fibra/Mälarenergis kundcenter, Sjöhagsvägen 3 i Västerås. Kontakta Fibras kundcenter på telefonnummer 0771 – 375 375 för mer information och beställning.

Tjänstefördelare kan köpas i en elektronikbutik.

 

KOM IHÅG att binda upp lösa nätverkssladdar som ligger på golvet då bredbandsuttaget kan skadas om man rycker ur sladden.
Byte av förstört uttag kostar ca 1 500 kr.


Parabol

Om du vill sätta upp en parabol i anslutning till din bostad måste detta av säkerhetsskäl godkännas av Hallstahem. Kontakta din områdeschef om du har frågor om paraboluppsättning.