Bredband, TV och telefoni

I Hallstahems lägenheter har du tillgång till internet, TV och telefoni genom kabeltvnätet, stadsnätuttaget och det traditionella telefonuttaget.

Kabeltvnät

De flesta av våra fastigheter i Hallstahammar och Kolbäck är anslutna till Telenors kabeltvnät. I hyran ingår ett grundutbud på sex kanaler. I Strömsholm har vi grundutbudet på fem kanaler genom Satcom och på Prästgårdsgatan 9,11 o 13 har vi genom Serverado. Därutöver kan du köpa tilläggspaket hos leverantören och då krävs det en digitalbox som du bekostar och ansvarar för själv. I Hallstahammar och Kolbäck beställer du tilläggskanaler genom Telenor. I Strömsholm beställer du tilläggskanaler genom Boxer och på Prästgårdsgatan 9,11 o 13 beställer du genom Serverado.

Grundutbud

SVT1
SVT2
TV4
TV6
SVT24
SVTB Barnkanalen/ Kunskapskanalen
Västmanlands television – digital kanalplats 300 (ej Strömsholm)
För beställning och felanmälan ring eller besök leverantörens hemsida

Hallstahammar o Kolbäck

Telenor: 020-222 222 – www.telenor.se

Strömsholm

Felanmälan grundutbudet: Satcom 0220-345 50 eller epost: info@satcom.se
Vid beställning av fler kanaler: Boxer: 0771-21 10 00 – www.boxer.se

Prästgårdsgatan 9,11 och 13 – Hallstahammar

På dessa adresser har man TV genom Fibras stadsnät. Det ingår en tv box och ett abonnemang med grundutbudet från Serverado. Vill man ha fler kanaler på denna box måste man beställa från Serverados utbud av tv-tjänsteleverantörer.
Serverado: 08-5000 5777 – www.serverado.se

Bredband – Stadsnät

Genom Fibra Stadsnät har våra hyresgäster tillgång till den senaste tekniken inom kommunikation. Stadsnät är ett öppet nät där du bestämmer vem som ska leverera tjänsten. Det innebär att du kan skaffa internet, TV, telefoni och en rad andra tjänster ur ett och samma uttag. På Fibras hemsida www.fibra.se hittar du information om alla tjänster och leverantörer. När du beställer måste du ha ditt uttagsnummer på stadsnätuttaget i din bostad. Vill du beställa innan inflytt? Kontakta oss för att få uttagsnumret.

Har du redan flyttat in så kan du pröva följande:
Koppla en nätverkskabel mellan din dator och uttaget.
Öppna webbläsaren i din dator.
Följ guiden på skärmen och ditt internet är aktiverat.

Extrautrustning: Användarnod
När man använder fler tjänster som tv och internet behöver man ha en användarnod.
Den finns att köpa hos JoWork på Sjöhagsvägen 6 i Västerås, intill Pizzeria Sippan och mitt emot Mälarenergi Stadsnät eller på JoWorks hemsida www.elektronikhemma.se.

stadsnat2

KOM IHÅG att binda upp lösa nätverkssladdar som ligger på golvet då bredbandsuttaget kan skadas om man rycker ur sladden.
Byte av förstört uttag kostar ca 1 500 kr.

Parabol

Om du vill sätta upp en parabol i anslutning till din bostad måste detta av säkerhetsskäl godkännas av Hallstahem. Kontakta din områdeschef om du har frågor om paraboluppsättning.