Hoppa till innehåll

Bilpool

Vår elbilspool har en helt eldriven Nissan Leaf med räckvidd på 20-30 mil på en laddning. Bilpool är ett bra alternativ för den som bara behöver bil ibland. Tjänster som dessa har blivit allt vanligare. Det är oftast mindre kostsamt att använda jämfört med att äga en egen bil. Elbilar som drivs med förnyelsebar el bidrar också till att våra hyresgäster kan transportera sig utan att släppa ut några fossila växthusgaser. Det tycker vi är väldigt bra.

För hyresgästerna kostar det inget att vara medlem i bilpoolen, medan övriga betalar 50 kr/månad. Man betalar sen per timme som bilen används, och laddar den via snabbladdning med elstolpe på Parkgatan 4. Som medlem får du förutom bilen i Hallstahammar även tillgång till elbilspooler på ett tjugotal andra orter i Sverige. Registrering, bokning och nyckelhantering sker digitalt via företaget Move About. Är du hyresgäst – kontakta Kundcenter för en kampanjkod. Övriga använder koden Hallstahem vid registrering, för att få den rabatterade månadskostnaden.

Kostnader

För hyresgäster: Gratis medlemskap. Hör av dig till oss för att få en kampanjkod innan du registrerar dig.

För övriga kommuninvånare: Du betalar endast halva ordinarie månadsavgift, vilket blir 50 kr/månad. Uppge kampanjkoden ”Hallstahem” vid registrering. Du kan sedan hyra per timme för 95 kr, femtimmarsbokning för 375 kr, ett dygn för 725 kr eller en hel helg för 975 kr. Försäkring ingår och du betalar inga kilometeravgifter eller bränsleavgifter.

Parkering och laddning

Elbilen står laddad med förnybar el och du laddar så mycket du vill på stationen under hela din bokning. Parkeringen för elbilen ligger på baksidan av Parkgatan 4, märkt ”Reserverat elbilspool”.

Frågor

Generella frågor om bilen och bokningen ställer du enklast till Hallstahems samarbetspartner Move Abouts kundservice, som är redo att hjälpa dig på info@moveabout.se eller 031-799 28 04. Läs mer på moveabout.se. Trevlig hållbar resa!