Hyresbetalning

Hyran betalas i förskott och ska vara oss tillhanda sista vardagen varje månad. Det finns enkla, trygga och säkra sätt att betala hyran på. För oss är tryggheten viktig både för våra kunder och för våra medarbetare. Därför tar vi av säkerhetsskäl inte emot kontanter på vårt kontor. Från och med hyran för november 2021, som skickas i mitten av oktober, erbjuder vi inte längre pappersavier per post utan övergår helt till andra betalsätt.


Autogiro

Autogiro innebär att hyran automatiskt förs över från ditt bankkonto till Hallstahem. Det enda du måste se till är att det finns pengar på ditt konto på förfallodagen. Hyresavi skickas endast ut om beloppet har ändrats från föregående månad, till exempel vid den årliga hyresjusteringen eller om du har individuell mätning av vatten (IMD). Vill du betala hyran via autogiro fyller du i vår autogiroblankett och lämnar/skickar in till oss på Kundcenter eller fyller i ett formulär för autogiromedgivande som kräver e-legitimation. Har du ingen dator hemma och inte själv kan skriva ut blankett eller fylla i medgivande – hör av dig till oss så skickar vi blankett på posten som du fyller i och skickar tillbaka, alt lämnar i Kundcenters brevlåda.


E-faktura

Du anmäler att du vill ha en e-faktura hos din internetbank. Leta upp ”AB Hallstahem” som finns med i en lista över de företag som erbjuder e-faktura. Fyll i anmälningsformuläret och banken skickar din anmälan till oss för registrering. Ditt avtalsnummer måste fyllas i på anmälningsformuläret, avtalsnumret finner du i högra hörnet på tidigare hyresavier eller på ditt kontrakt. Vi kommer inte längre att skicka en hyresavi men man kan välja att skriva ut avin från Internetbanken.


Betalning via Internet

Om du betalar hyran via internet betalar du till vårt plusgirokonto 4848701-1 och anger det OCR-nummer som finns angivet på hyresavin. OCR-numret är unikt för varje hyresavi, det är därför viktigt att du anger det rätt så vi kan identifiera att betalningen kommer ifrån dig.


Betalning via post eller bank

Vid betalningar via post eller bank använder du det inbetalningskort som finns på din hyresavi. Skriver du ett eget inbetalningskort är det viktigt att du skriver ditt namn, adress och objekts- eller personnummer och betalar till vårt plusgirokonto 396819-5.