Flytta ut

Nycklarna lämnar du på kundcenter senast kl 12 på avflyttningsdagen. Om du inte kan lämna dina nycklar själv kan du låta någon annan göra det, men det är ditt ansvar att se till att alla nycklar kommer in i tid. Du kan även lämna nycklar i vår brevlåda. Då är det viktigt att du skriver ditt namn och lägenhetsnummer på kuvertet. Saknas någon nyckel debiteras 1 400 kr för låsbyte.


Lägenhetsbyte

Om du redan bor hos oss och vill byta lägenhet inom vårt bestånd gäller två månaders uppsägningstid. Eventuella skador på nuvarande lägenhet ska betalas innan nytt kontrakt tecknas.


Flyttstädning

Din lägenhet  och ditt förråd måste alltid städas innan du flyttar ut. Förberedande städning kan du med fördel göra i god tid innan du ska flytta, till exempel tömma och städa ur garderober, skåp, balkong, samt putsa fönster. Lägenheter som inte uppfyller våra krav på städningen debiteras kostnad för städfirma. Boka själv en städfirma om du inte har tid att städa, det blir billigare.
Här kan du läsa en checklista på vad du behöver tänka på när du flyttstädar.


Parkeringstillstånd

För att kunna parkera utanför porten under flytten krävs att du har ett parkeringstillstånd. Det finns att hämta på vårt kundcenter. Din lägenhetsnyckel passar till eventuell trafikbom på området.


Säga upp abonnemang

Det är viktigt att du att säger upp de abonnemang som är kopplade till din lägenhet.
El  – Mälarenergi, 021-39 50 50, senast en månad innan avflytt. Abbonemanget ska gälla tom sista kontraktsdagen.
TV internet – Telenor, 020-222 222
TV – Boxer, 0771-21 10 00
Stadsnät – kontakta den operatör du valt


Flyttanmälan och adressändring

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag.  Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring, tel 0771- 97 98 99.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret på ditt kontrakt under rubriken ”Lgh nr”.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan, utan se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan. Kontakta vårt Kundcenter på 0220-77 40 00 eller info@hallstahem.se så hjälper vi dig med det.


Anmäl flyttning av tjänster

– Telefon
– Adress (minst fem dagar innan flytt, beställ eftersändning så får du posten till den nya adressen)
– Hemförsäkring
– Kabel-tv
– Tidningar