Till nyhetsarkivet

Hallstahem huvudpartner med Aktiv Skola

Under 2021 är Hallstahem huvudpartner för Aktiv Skola i Västmanland, något som kommer vara till stor nytta för både elever i mellan- och högstadiet i Hallstahammar, men även deras föräldrar och skolpersonal.

Aktiv Skola är en stiftelse som arbetar heltäckande för att skapa en bättre skola i Sverige. De tar fram utbildningsmaterial inom ämnen som droger, grooming, hälsa, miljö och mobbning som skolor i hela landet får ta del av utan kostnad. De arrangerar dessutom kostnadsfria föreläsningsturnéer för elever och håller i webbinarier för skolpersonal och vårdnadshavare. Under 2021 erbjuder de föreläsningar och webbinarier, på plats i klassrummen (beroende på coronaläget) eller digitalt, på ämnet ”Nätsmart” som handlar om grooming, nätmobbning och annat som barn råkar ut för på nätet.

 

Aktiv Skola i Hallstahammar

2021 går Hallstahem in som huvudpartner i Västmanland, och ska då tillsammans med Aktiv Skola jobba för att mellan- och högstadieklasser i kommunen anmäler sig och tar del av dessa föreläsningar. Ämnet Nätsmart är högaktuellt, i synnerhet nu under pandemin när fler barn spenderar mer tid på nätet. Både vårdnadshavare, skolpersonal och elever har mycket att vinna på att lära mer i ämnet, och vi kan skydda fler barn från att råka illa ut. Under hösten 2020 fick bland annat Parkskolan ett uppskattat besök av Aktiv Skola. Webinarierna finns tillgängliga kostnadsfritt även för Hallstahems hyresgäster och personal.

 

Om föreläsningen Nätsmart

Föreläsningen Nätsmart handlar om hur man som barn och vuxen kan göra för att bli nätsmart, och det som barn råkar ut för på nätet. Mobbning, kränkningar, och sådant som man blir exponerad för som kan vara otäckt och skrämmande, som till exempel kedjebrev och porr. Fokus i föreläsningen ligger på grooming och vad vi kan göra för att förhindra det. Grooming är när vuxna, oftast under falsk identitet, tar kontakt med barn på internet eller på sociala medier i syfte att utnyttja dem sexuellt.

 

Jag är förälder, vårdnadshavare eller skolpersonal – hur går jag tillväga för att anmäla mig eller min klass?

Aktiv Skola jobbar lokalt och erbjuder varje län ett eget webbinarium. Datum för 2021 hittar du på www.aktivskola.org/forelasningar där du också anmäler dig. Där kan du också anmäla för en klass elever. Webbinariet håller på i en timme. Har du frågor eller önskar besök i klassrummet, så är du välkommen att höra av dig till info@aktivskola.org.